USB-C: En lille guide

0
194

Langt de fleste mennesker har mindst ét USB-kabel. Med et USB-kabel kan du nemlig koble for eksempel scannere, printere og eksterne harddiske til dine computere og tilmed oplade både din smartphone og de tablets, du måtte have liggende.

Kabler holder ikke evigt, og hvis du er på udkig efter et nyt, er det essentielt, at du vælger det rette. Dertil kan du med fordel gøre som rigtig mange andre og vælge et USB-C kabel.

Hvad er et USB-C kabel?

Mange mennesker betragter allerede USB-C som den nye universelle standard. Kablet følger USB-A, og da de to kabler har forskellige former, er de ikke kompatible med hinanden. C’eren har et såkaldt vendbart stik, og hvis du gerne vil overføre data fra et A-stik med et C-kabel, skal du have fat i en adapter eller en omformer.

De mange fordele

Der er særligt to store fordele ved dette kabel. For det første er kablet langt mere alsidigt end alle tidligere USB-kabeltyper. For det andet har kablet en dobbelt så hurtig hastighed som selv de allerbedste USB-A kabler.

Hvad koster et USB-C kabel?

Prisen på et kablet afhænger både af, hvilket kabel du er ude efter, og hvor du vælger at købe det. Som regel bør du dog regne med at skulle betale mellem 30 og 100 kroner for et USB-C.

Hvor kan jeg købe et USB-C kabel?

Der findes mange forhandlere af kabler, og de fleste af dem har et bredt online sortiment. Hvis du er i tvivl om, hvilken model du skal vælge, bør du altid spørge din forhandler til råds. Så forhøjer du sandsynligheden for at få det helt rette kabel med hjem. Dataoverførsel og opladning har aldrig været nemmere. Og med netop dette kabel tager processerne dertil kun et øjeblik.