Lider du eller en du kender af kompleks PTSD?

0
253
kompleks ptsd

Lider du selv eller en du kender af PTSD så er du bestemt ikke alene. PTSD er en form for disregulering i sindet og eventuelt også fysisk hvilket er en udvikling der er opstået som kroppens og hjernens forsøg på at overleve bedst muligt. Der kan være utallige reaktioner der giver sig til kende i hverdagen og er noget der kan være en stor hindring for at leve et normalt liv. Hvis det har din interesse, kan du læse mere om kompleks PTSD lige her og blive klogere på lidelsen.

Personer med PTSD har brug for hjælp

Uanset hvad der er årsagen til at der er opstået kompleks PTSD, så har de personer der sidder med lidelsen et behov for hjælp for at komme videre i livet. En af de kendetegn der er ved PTSD er, at uanset hvor meget man forsøger at lægge låg på følelserne, uroen og disreguleringen, så vil det komme op når underbevidstheden kommer i tanke om nødvendigheden for overlevelse. De rette redskaber kan dog for mange gøre den helt store forskel og derfor bør man søge hjælp for at komme videre til en bedre hverdag til trods for at eje lidelsen PTSD.

PTSD påvirker ikke kun de syge

Der er ingen tvivl om at PTSD er en personlig sygdom, der hverken smitter eller overføres på nogen vis til de mennesker der er i nærheden. Og så dog alligevel, er det en sygdom som i den grad også påvirker omsorgspersoner og familie der er tæt på en der lider af sygdommen. Det kan være nødvendigt at søge efter professionel hjælp til at kunne støtte den PTSD ramte bedst muligt, men særligt også for at kunne blive bedre til at håndtere de påvirkninger som du er under når du er helt tæt på.