Smil dig til bedre selvtillid

0
251

Når vi smiler, så snyder vi vores hjerne til at tro, at vi er gladere – hjernen genkender ansigtsmimikken som noget glædeligt, og belønner os med en øget produktion af serotonin og dopamin, som er de kemiske virkestoffer, der giver os følelser af lykke og glæde.

At smile gør glad og giver os et boost af selvtillid

Vi kan altså påvirke vores sindstilstand og vores humør ved at smile, og det er ikke den eneste fordel der er ved at have let til smil.

Når vi smiler, så styrker vi vores sociale kompetencer, og derigennem vores selvtillid. Studier viser, at mennesker der smiler, ses som værende mere attraktive end de, der ikke gør – vi opleves mere imødekommende, mere åbne og mere venlige, når vi smiler, hvorfor vi har lettere ved at harmonere med andre mennesker, når vi ikke er kede af at smile og grine.

Når vi mærker, at vi opnår social accept, så vil vores selvtillid højnes, og vi vil være mere komfortable i vores relationer – gamle som nye.

Ikke alle har let til smil – for mange af os handler det om blufærdighed

Når vi ikke selv mener at have flotte tænder, så har vi sværere ved at smile. Det handler om blufærdighed og en følelse af ikke at leve op til egne forventninger om, hvordan vi ønsker at se ud.

Er vi ikke tilfredse med, hvordan vi ser ud, så vil vi, som et helt naturligt resultat heraf, forsøge at skjule det ved os selv, vi ikke er glade for. Det, vi ikke har lyst til at vise verden.

Denne oplevelse af ikke at være sit bedste jeg kan være hæmmende og begrænsende – både for vores selvtillid og for vores sociale interaktioner. Restriktioner på disse områder kan forringe livskvaliteten og give et forvrænget selvbillede.

Hvide tænder er ikke noget, vi bare har – det er noget, vi aktivt handler efter at få

Fra naturens side har ingen af os hvide tænder. Vidste I det? Vores tænder og tand ben er gule, og det er emaljen omkring, der er hvid – hos nogen. I takt med at vi bliver ældre, slides emaljen, og tændernes naturlige farve synes mere og mere. Emaljen bliver desuden misfarvet af alle farveholdige madvarer. Det betyder, at en helt normal, sund og varieret kost også misfarver tænderne – ikke bare rødvin og kaffe.

Vi oplever alle, at vores tænder bliver mere og mere gule med alderen, og det er der ikke noget galt med, det er helt naturligt. Når vi ser den ene efter den anden med smukke, kridhvide tænder, så er de os ikke genetisk overlegne, så har de blot sørget for at vedligeholde den hvide farve.

Tandblegning og vedligehold

Der finder mange muligheder for at holde sine tænder hvide, og i dag er man så langt med videnskaben, at det kan gøres hjemme og uden at kræve større indgreb eller dyre tandlægeregninger.

Læs mere her hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du på en simpel og tryg måde, kan holde dit smil hvidt, og give dit humør og selvtillid et boost.