Skiløb i Norge

0
344

Norge er hjemsted for nogle af de mest fantastiske landskaber i verden, og skiløb er en af de bedste måder at se dem på. Landets lange vintre giver perfekte betingelser for alpint skiløb, og der er masser af pister, der passer til alle niveauer af kunnen. Norges skisportssteder er også veludstyrede, med alt fra begynderbakker til ekspertbakker. Og hvis du er på udkig efter lidt ekstra spænding, er Norge også hjemsted for adskillige adrenalinpumpende aktiviteter, såsom alpint skiløb og snowboarding. Så uanset om du er en erfaren skiløber eller en komplet nybegynder, er Norge det perfekte sted at tage ud på pisterne.

Norge er dog dyrt at opholde sig i, der kan være utrolig koldt, her snakker vi -15, -20 grader når det er koldest. Hvis det så blæser og man sidder i liften kan det føles helt ufatteligt kold – sørg derfor, for at dine børn har godt skiundertøj og skitøj på. Ellers vil i skulle hjem i hytten efter 1-2 timers skiløb.

Geilo er en favorit destination

En af disse skjulte perler er Geilo, en lille by, der ligger ca. to timer fra Oslo. Selv om den måske ikke er så kendt som andre norske skidestinationer, såsom Trysil eller Hemsedal, tilbyder Geilo besøgende en unik norsk oplevelse. Byen ligger i en dal omgivet af høje bjergtoppe, og dens lille størrelse gør det nemt at komme rundt. Derudover kan Geilo prale af et udvalg af butikker og restauranter samt et pulserende natteliv. Så hvis du leder efter en undervurderet skidestination, hvor du kan nyde alt det, som Norge har at byde på, skal du sørge for at tilføje Geilo til din liste.

Norge kan også noget i sommer månederne

Norge er et land med en fantastisk smuk natur med tårnhøje tinder og uberørte bjergsøer. Om sommeren er dagene lange og perfekte til at udforske det fri. Norges vandrestier byder på noget for enhver smag, fra blide gåture gennem blomsterfyldte enge til udfordrende vandreture over gletsjere. Og hvilken bedre måde at opleve Norges naturvidundere på end til fods med et par behagelige vandresko? Uanset om du tager fat på Norges bjerge eller blot går en afslappet tur gennem landskabet, vil et par gode sko hjælpe dig med at få mest muligt ud af din sommerferie. Så pak dine vandrestøvler og tag til Norge for at få en uforglemmelig oplevelse i nogle af verdens smukkeste landskaber.

Kort info om Norge

Norge er et land i Nordeuropa/skandinavien. Norge er også kendt for sin smukke natur, herunder fjordene. Norge har en befolkning på omkring 5 millioner mennesker. Norges hovedstad er Oslo. Norge er et konstitutionelt monarki, og landets statsoverhoved er kong Harald V. Norge er medlem af Den Europæiske Union, men er ikke medlem af eurozonen. Norge har et BNP pr. indbygger på ca. 70.000 dollars, og landet er rangeret som et af de mest velstående lande i verden. Norge er et populært turistmål, og landet er kendt for sine udendørsaktiviteter, herunder skiløb, vandreture og fiskeri.