6 tips til din fødselsdagsfest

0
335

En fødselsdag er ikke en sjældenhed. Vi har dem allesammen, og dét utallige gange i løbet af vores liv. Alligevel er fødselsdagsfejringen én af de bedste former for fejringer, der findes. Når du holder fødselsdag, har du nemlig muligheden for at fejre, hvem du er i selskab med dine allernærmeste.
Alt afhængig af hvor stor en fejring du har i tankerne, kan planlægningen af en fødselsdag godt virke som en lettere uoverskuelig opgave. Heldigvis er der hjælp at hente. Nedenfor giver vi dig seks tips, som kan hjælpe med at gøre din næste fødselsdag uforglemmelig for både dig og dine gæster.

Inviter i god tid

Når du planlægger en fødselsdag, skal du først og fremmest huske at invitere dine gæster i god tid. De fleste moderne mennesker har rigeligt at se til i både weekender og på hverdage, så hvis du gerne vil sikre dig, at folk kan sætte tid af til fejringen, bør du som hovedregel sende invitationer ud mindst en måned før. Og det skader bestemt ikke at være ude endnu tidligere.

Find de rigtige lokaler

Små fødselsdagsfejringer kan typisk sagtens løbe af stablen i hjemmet. Men hvis du planlægger at invitere tæt på alle de mennesker, du kender, er der en god sandsynlighed for, at du bliver nødt til at leje nogle selskabslokaler. Der findes selskabslokaler til leje, stort set uanset hvor i landet, du befinder dig, så det er bare om at komme i gang med at finde det rigtige. Før du bestiller et lokale, bør du desuden sørge for at spørge udlejeren, hvor mange mennesker lokalet er godkendt til.

Pynt op

Ingen fødselsdagsfejring er komplet uden diverse former for pynt. Og hvis du lejer et stort selskabslokale, er det særligt vigtigt, at du køber rigeligt med bordpynt ind. Planlægger du derimod at fejre fødselsdagen i hjemmet, kan balloner og flag muligvis gøre det. Og hvis du er heldig nok til, at din bolig omfatter et udeareal, kan du overveje at benytte lejligheden til at få flagstang inkl. opsætning til din have. Flagstænger behøver langt fra at vælte budgettet, og i modsætning til papirflag og andet bordpynt, kan du bruge flagstangen igen og igen.

Hav styr på dine gæsters madvaner

En fødselsdagsfejring behøver ikke nødvendigvis at omfatte middag. Men hvis planen er at diske op med et par forskellige retter til dine gæster, bør du på forhånd sætte dig ind i dine gæsters madvaner. Er der allergikere iblandt? Eller er nogle af gæsterne vegetarer? Forbered dig på lidt af hvert.

Køb rigeligt med mad og drikke

Uanset om du vælger at invitere til fødselsdagsmiddag eller til en fejring, der udelukkende omfatter drikkevarer og snacks, er det essentielt, at du køber rigeligt ind. Du kan ikke nødvendigvis forberede dig på, hvor sultne dine gæster kommer til at være, hvor meget sodavand, øl og vin de har lyst til, eller hvor mange af dem, der kommer til at snacke i løbet af dagen. Hvis du løber tør, får du ikke nødvendigvis mulighed for at købe mere ind under selve fødselsdagen. Men hvis du køber for meget, kan du snildt tage resterne med hjem.

Glem ikke musikken

Sidst men bestemt ikke mindst er der dét med musikken. Er det passende at hyre et live band til at stå for en del af dagens musikalske fornøjeligheder? Eller er det tilstrækkeligt med en laptop og et par gode højtalere? Sørg for at du har helt styr på musikken, før dine gæster ankommer. Så forhøjer du chancen for en fornøjelig aften.