Opladning af din bil i hjemmet

0
286

Oplad din bil efter hver tur for at holde batteriet fuldt. Delvist opladede batterier fyldes meget hurtigere op end drænede batterier. De fleste ejere lader deres elbil være tilsluttet natten over, så de vågner op med et fuldt batteri om morgenen. Opladning kan tage et stykke tid, så udnyt ladestationerne, når du har mulighed for at bruge dem.

Elektricitet har tendens til at være billigere i de sene “off-peak”-timer om natten. Der er færre mennesker, der bruger elektricitet på disse tidspunkter, så priserne har tendens til at være lavere.

Se efter andre muligheder for at oplade din bil, når den ikke er i brug. Se f.eks. om du kan sætte stikket i en stikkontakt på arbejdet. Prøv at bede din chef om at installere en opladningsstation. Hvis du er på udkig efter en ladestation til hjemmet, så se det store udvalg på billigladestaioner.dk. Her finder du det største udvalg til de laveste priser.

Brug en stikkontakt til opladning på niveau 1. Find en standard 230-volts stikkontakt, som ikke bruges af noget andet i dit hjem. Det bedste sted er en garage eller en anden beskyttet stikkontakt tæt på det sted, hvor du parkerer bilen. Din bil vil have et løst opladerkabel gemt i bagagerummet, som sættes i bilens opladningsport og stikkontakten.

Tjek ejermanualen, hvis du er usikker på, hvor din bils opladningsport er. Den er typisk på den ene side af bilen eller lige under dens kølerhjelm. Den vil være dækket af en lille dør ligesom tankstudseren i en benzinbil.

Sæt stikket i en stikkontakt med sit eget dedikerede kredsløb. Hvis noget andet i dit hjem bruger den elektriske ledning, kan den overbelastes og blive en brandfare.

Det er meget vigtigt at du sikre at ladestikket kører på eget kredsløb, da det er set før, at stikkontakten “brænder af” og laver brandmærker rundt om stikkontakten. Dette kan være meget farligt, da de fleste ligger og sover, mens de har deres elbil til opladning.

Hvis du er i tvivl om hvordan du skal tilslutte din ladestation, så kontakt en autoriseret elinstallatør, så han kan gøre det for dig. En autoriseret elinstallatør kender alt inden for spænding sammensætning osv. Så kontakt din lokale elektriker, og få ham til at gøre det.

Få tilladelse, når du fører kablet fra gaden eller til en lejebolig. Det skal holdes ude af vejen for trafikken og andre beboere i dit område. Din lokale myndighed og din udlejer, hvis du har en, kan hjælpe dig med dette.