Hvad er fordelene ved en fagforening?

0
762

Ordet fagforening, er et ord, du kan fange mange forskellige steder. I radioen og i fjernsynet er der reklamer for alverdens fagforeninger, der gerne vil have dig som medlem, og det er sikkert også noget, der bliver snakket om mellem dine kollegaer på arbejdspladsen. Og det er der altså en grund til, fordi der som en del af arbejdsmarkedet er så mange fordele ved at være medlem af en fagforening – men en fagforening er altså heller ikke bare en fagforening.

Der er altid nogen, der har din ryg

Som en enkelt person på en arbejdsplads eller ethvert andet sted i samfundet for den sags skyld, kan det hurtigt komme til at virke som om, du står meget alene i alle situationer. Det er klart mere behageligt og betryggende at vide, at du har et bagland bag dig, og det er lige præcis det, du får med en fagforening.

Som medlem af en fagforening er du nemlig altid sikker på, at der er nogen bag dig, der vil kæmpe din sag, hvis du nu skulle få brug for det – og det er altså en rigtig dejlig sikkerhed at have.

Sikkerhed under lønforhandlinger eller sygemeldinger

Selvfølgelig er håbet altid, at alting kommer til at køre på skinner på arbejdspladsen og med ledelsen, og at du kan holde dig rask til at arbejde i hele dit arbejdsliv – men det er bare ikke altid sådan, det ender med at foregå ude i den virkelige verden.

Under lønforhandlinger kan det virke umuligt at komme igennem, når du står der alene, og derfor er en fagforening en rigtig god støtte at have – og en fagforening kan også rådgive og hjælpe dig, hvis du står i en situation med udsigt til sygemelding i lang tid. Fordelene ved at være medlem af en fagforening er altså mange, så bliv medlem her.