Det skal du vide, hvis du skal til AGF-kamp

0
1221

Skal du til fodboldkamp? Er det AGF, der spiller? Glæder du dig? Men er du lidt nervøs, fordi du aldrig har prøvet det før? Det skal du ikke være ked af. Herunder kan du få noget info om både AGF og Superligaen, så du møder op forberedt, når du skal til fodboldkamp.

Hvem er AGF?

AGF er et fodboldhold, der er en del af Aarhus Gymnastikforening, og deres fodboldafdeling blev stiftet i 1902, selvom selve foreningen blev stiftet i 1880. De har hjemmebane på Ceres Park, og de har haft en del succes med 5 danske mesterskaber og 9 pokaltitler.

De havde deres storhedstid i 1950’erne og 1960’erne, og de har en stor fanskare, der holder med dem gennem tykt og tyndt. Deres officielle fanklub hedder AGF Fanclub Aarhus, og så findes der desuden nogle uofficielle fanklubber. Førsteholdet er en del af Superligaen. Bliv klogere på AGF her.

Hvad er Superligaen?

Superligaen er det, som navnet også antyder, den bedste fodboldrække i Danmarksturneringen i fodbold. Den blev startet i 1991 og er siden blevet en stor succes. Hvis et hold vinder Superligaen, vinder de retten til at kalde sig Danmarksmester i fodbold, og det er derfor en attraktiv titel, hvis man er en del af et fodboldhold. 

AGF har i alt vundet 6 medaljer i Superligaen, mens de i starten af 1990’erne har ligget nummer 3 og de senere år har ligget nummer 7. Du kan læse mere om Superligaen, ved at søge på Superliga kampprogram.