Studenterfester ender ofte i lykkerus

0
839
Studenterfester ender ofte i lykkerus

Der har længe været stort fokus på, hvorvidt studerende på gymnasiale uddannelser skal have lov til at holde traditionen ved lige og køre fra hjem til hjem i en stor og åben lastbil. Alt dette hysteri skyldes Corona-krisen, da man ikke kan være sikker på, at sikkerheden er i orden, når de unge både står og fester meget tæt samt indtager alkohol, der ifølge Sundhedsstyrelsen nedsætter vores dømmekraft og dermed øger risikoen og smitte, hvilket jo, som vi alle er klar over, ikke er godt for vores samlede samfund. Af samme grund er det svært for regeringen at beslutte sig for, hvorvidt de unge mennesker skal have lov til at feste i ren lykkerus.

Og man kan jo egentlig godt forstå, at det er svært for politikerne at træffe en endelig beslutning. De af os, som har prøvet af køre i lastbil og afholde studentergilde, ved også, at det ikke går stille for sig, da man ofte holder studentergilde i adskillige dage og hos alle mulige medstuderende. Samtidig holder mange heller ikke igen med at kramme og kysse med hinanden, hvilket ligeledes øger smittefaren. Det er ligeledes kutyme at bide i hinandens huer – dette er dog uanset, om man er til studentergilde, i en lastbil eller til dimission.

Men når det er sagt, så skulle man måske se bort fra de mange regler, der hele tiden er med til at begrænse os. De unge har studeret i tre år med en masse fag, som de aldrig nogensinde kommer til at tænke over igen. De skal måske derfor have lov til at nyde nogle dage i frihed, inden det er tid til at beslutte sig for, hvad der skal ske med deres fremtid. Omvendt får studerende på erhvervsfaglige uddannelser ikke mulighed for at køre i lastbil, da de blot skal undvære. Så med fare for at gentage, så er det en virkelig vanskelig beslutning.