Hvad er bedst, ny eller ældre ejendom?

0
743
Hvad er bedst, ny eller ældre ejendom?

Hvad skal man vælge? Et nybygget hus eller en ældre villa eller murermestervilla. Hvad er der er fordele og ulemper ved de forskellige, når man er et ungt par uden nogen synderlig form for håndværkererfaring eller -ekspertise. Udover prisen er der også nogle ting, man får med, når man køber en ældre villa, som måske trænger til en kærlig hånd – langt mere end blot at male et par vægge og sætte gips op rundt omkring.

Når man køber en ældre villa, får man ofte en kælder med i købet, som man gerne skal have styr på. Hvis man ikke er alt for begejstret, når man er til fremvisning, kan man ofte dufte en lidt mindre god lugt, som ofte er fugt, eller det der er værre. Hvis man køber en ejendom fra mellem 1955 til 1970 skal man ligeledes være opmærksom på PCB. Ved man ikke, hvad PCB er, og hvad PCB kan gøre (det er et kræftfremkaldende stof), bør man have en fagperson med på fremvisning, som kan fortælle lidt mere om netop dette, når man er ude. Det er sjældent af ejendomsmæglerne er fuldt ud bevidste om netop dette, og hvordan man kan forsegle PCB. Så et tip, tag en fagperson med ud.

Vælger du modsat et nybygget hus, får du, som det også ligger i navnet, et nyt hus, som ikke kræver en hel masse vedligeholdelse den første tid, og du får en ejendom, hvor du selv kan indrette rummene efter dine behov. Forskellen er dog, at der sjældent hører en høj hæk med til ejendommen, hvis du er til lidt privatliv om sommeren, og du får heller ikke sjælen i et hus, som mange er på udkig efter, når de skal købe en ejendom for første eller anden gang.

Gør derfor op med dig selv, hvad du leder efter og hvorfor.