Mere end 20.000 nye ledige

0
1522

Corona virussen kommer til at koste menneskeliv, det er der slet ikke nogen tvivl om, og den har allerede gjort det. En ting den kommer til at koste meget flere af, er arbejdspladser. Selvom regeringen er kommet med mange tiltag, der skal være med til at sikre at færrest muligt mister arbejdet, så kommer det alligevel til at ske for mange.

Godt nok er der hjælpepakker, der betaler op mod 75% af lønnen for privatansatte, men der er mange der ikke falder ind under disse pakker. Hvor mange arbejdspladser det kommer til at koste vil tiden vise, men der er meget der tyder på, at det bliver rigtig mange.

I sidste uge var der lidt over 22.000 der meldte sig ledige i de danske a-kasser og til sammenligning er det omkring 4 gange så mange som normalt. Dette er naturligvis kun toppen af isbjerget, og der er mange der stadig er beskyttet af opsigelser, hjælpepakker og lignende, så det er et tal der vil stige voldsomt over de næste måneder, det er der nok ikke den store tvivl om.

Erhvervslivet er det der holder hjulene i gang, og det er derfor naturligvis også farligt for hele den danske økonomi, hvis der er for mange der mister arbejdet. De færre indtægter gør det sværere med hjælpepakkerne og andre lønninger som staten skal betale. Hvorvidt det kommer til at betyde en decideret ny recession eller finanskrise, er nok lidt tidligt at spå om, men det er desværre ikke umuligt.