Sådan kan du selv være med til at hjælpe dit hjem

0
946

Tænker du tit på, at vi må give klimaet en hjælpende hånd? Synes du, at det er vigtigt, at man lige tænker sig om, før man spiser kød for fjerde dag i træk eller tager bilen til købmanden, der ligger 300 meter væk? Så tænker du sikkert også på, hvad du selv kan gøre – for et enkelt individ kan faktisk gøre mere, end de lige går og tror.

Spis kød en anden gang

Det lyder måske lidt underligt, men kød- og mejeriproduktionen er noget af det, der er værst for klimaet. Derfor kan du blandt andet udvælge en dag i ugen, der skal være kød fri. Udover at spise mindre kød, så kan du også tænke mere over, hvad du spiser og drikker. Du kan begynde at spise mere plantebaseret mad. Hvis du går ned i dit supermarked, kan det være, at du er heldig at finde plantebaseret is, der smager vidunderligt godt!

Lang vej på arbejdet eller i skolen?

Selv om der kan være langt på arbejdet og i skolen, så ville det aller bedste være, hvis du gik eller cyklede. Ellers kan du bruge offentlig transport, som bus og tog, hvis der er for langt på cykel. Ellers kan du overveje at få fingrene i en elcykel, så du ikke behøver at bruge lige så mange kræfter, som du ellers ville på en almindelig cykel.

Affaldet skal sorteres

Noget, der er ret effektivt, er, hvis du sørger for, at I sorterer affaldet derhjemme. Det gør blandt andet, at de madrester, du har, bliver til gødning til markerne igen, så det bliver genbrugt. Plast kan genbruges igen. Og hvis du sørger for at aflevere dine pantflasker i den nærmeste pantautomat, så kan de også blive brugt igen, plus at du tilmed får penge tilbage. At du sorterer dit affald, hjælper dit hjem.

Læs også: https://elektrisk-loebehjul.dk/