Sådan passede vi godt på vores bolig og slog til før det var for sent

0
819

At sige at folk skal passe godt på deres bolig kan nogle gange klinge lidt hult. For folk mener altid at de passer godt på deres hjem. Eller de behandler i hvert fald ikke deres hjem dårligt med vilje. Men faktisk er der mange små ting man kan få lavet i hjemmet eller som man kan gøre der vil være godt ens hjem og dermed kunne sikre dig i mod at der ikke sker uventet ting. Vi opdagede f.eks. forholdsvis tidligt at der var tegn på at skimmelsvamp ville kunne udvikle sig. Det fik vi håndteret før det kom og dermed fik vi sparet en masse penge og at vi fortsat kunne bo i vores hjem. Men der er selvfølgelig også andre ting man kan gøre

Luft jævnligt ud

For at holde et fornuftigt indeklima så handler det om at lufte ud jævnligt i hele hjemmet. Hvis du lufter ud 10 minutter i hele hjemmet med alle døre og vinduer åbne både morgen og aften, så er du sikker på at der er et godt indeklima. Det kan selvfølgelig virke hårdt om vinteren hvor der kommer meget koldt luft ind. Men det kan være med til modvirke ting som hovedpine og andre gener. På steder som badeværelse og andre steder der indebærer vand (f.eks. det sted du tørrer dit tøj) bør der selvfølgelig være mere udluftning

Lav nøje tjek i alle afkroge af dit hjem

Måden vi opdagede vores begyndende skimmelsvamp var fordi vi havde n håndværker ude en enkelt time til hurtigt at gennemgå vores hjem. Han fik lov til at banke lidt på nogle vægge og vi var rundt omkring for at se hvordan tingene så ud. Der kunne han så se på loftet at der godt kunne udvikle sig noget grimt her og anbefalede at vi fik det skiftet hurtigst muligt.

Læs også mere her: http://find-en-fagmand.dk/