Med disse tips kan du komme sikkert igennem arbejdsdagen

0
778
vvs

Man bruger rigtig mange timer på sit arbejde. For et normalt fuldtidsarbejde så er det cirka 8 timer om dagen og dermed cirka en tredjedel af din tid og halvdelen af dine vågne timer der går med at være på arbejde. Derfor er der selvfølgelig også en risiko for at man kommer til skade når man er på arbejde og derfor skal du have styr på hvordan du står i sådan en situation.

Tal med din arbejdsgiver

For det første er det altid en god idé at have snakken med ens arbejdsgiver om hvordan man er sikret hvis man skulle komme ud for en skade på ens arbejdsplads. Der er nemlig nogle arbejdspladser der har ens ansatte forsikret således at de dækker omkostningerne i forbindelse med en skade

Tal med dine kollegaer

Der kan være mange ting på en arbejdsplads som man måske ikke har lyst til at lave på grund af risikoen for at komme til skade. Derfor kan det være en god idé at have en samlet holdning omkring hvilke ting man skal gøre alligevel og hvilke ting man skal stå sammen om. Det kan jo være at det bare er dig der er ekstra sart omkring det eller ekstra bange. Hvis du alligevel ikke kan sige fra over for arbejdsgiver og du kommer til skade alligevel skal du være hurtig til at registrere dine skader hos lægen og dermed kan du søge arbejdsskade erstatning og dermed på dispensation på de skader du har fået.

Få skrevet ting ned

Det er vigtigt når i laver aftaler med jeres arbejdsgiver at i får tingene på skrift og underskrevet. Dermed har i altid noget i kan hive frem hvis i f.eks. har fået aftalt at der skal være det nødvendige udstyr for at løse opgaverne og for at minimere jeres risiko.