Brug disse tips til at komme over død i familien

0
693

Når man oplever dødsfald i familien, er det en hård tid for alle involveret og det kan være svært for alle at håndtere tingene lige godt. Der er mange forskellige måder at reagere på og der er ikke en måde der er den rigtige frem for en anden. Derfor skal man også have mulighed for at reagere på den måde man nu har lyst til, særligt hvis det er et familiemedlem der har ligget en meget nært.

Snak med andre om det

Det kan nogle gange være det nemmeste at gå med ens problemer i lang tid. Men det er ikke altid det smarteste. Nogle gange kan det faktisk være en rigtig god idé at tage fat i andre familiemedlemmer og snakke om hvordan du har det og hvordan hele situationen påvirker dig. Det kan også være du har en tæt ven eller veninde der har oplevet noget tidligere, som du kan snakke med. Er der ingen du kan snakke med, så kan du prøve med en psykolog

Få hjælp til de trælse ting

Når der er dødsfald i familien, er der pludselig mange ting der skal kigges på og mange ting der skal ordnes efter bedste hensyn til den døde. Der er mange ting, som man kan bruge mange timer på og derfor er det også vigtigt for at du ikke ødelægger din egen tid for meget at du får noget hjælp af professionelle. Det kunne f.eks. være til rydning af dødsbo da det oftest er noget der kan tage lang tid og kan skabe mange konflikter i familien

Det kan generelt være svært at give gode råd til hvordan man kommer over et dødsfald. Alle folk reagerer forskelligt og alle situationer er forskellige og der er mange forhold man pludselig skal til at tage højde for inden man træffer en beslutning