Et nyt kapitel begynder for dig – flyt hjemmefra

0
950

Du skal til at flytte hjemmefra, og du står ambivalent mellem det hele. Tankerne flyver rundt i dit hoved, og du har sommerfugle i maven. Du har truffet en stor beslutning nemlig, at det er på tide, at du skal sige fortælle til de trygge rammer derhjemme, og ud og skabe din egen trygge base.

Ting at reflektere over

Når du skal flytte hjemmefra, skal du tænke over en række ting. Det gælder alt fra bolig til at få dit nye hverdagsliv til at hænge sammen.

  • Har du fundet en bolig? Boligprojektet kan være længerevarende, og du skal tænke over, om du gerne vil bo alene eller sammen med flere. Måske har du lyst til, at du kan have en base, som kun er din egen, hvor du ikke skal dele og tage hensyn til andre, eller omvendt.
  • Budget – hvor mange penge har du at gøre godt med hver måned?
  • Når du flytter et nyt sted hen, kan det være en god ide at udforske nærområdet, hvad kan det byde på?
  • Fællesskaber – når du er på egen hånd, er en af de bedste måder at lære nye folk at kende på igennem fællesskaber. Der findes forskellige former for fællesskaber, måske kan du finde en gruppe, som deler den samme interesse i en fritidshobby som dig.
  • Rutiner – kom ind i nogle gode rutiner, men alting sker ikke over natten, ændringer af rutiner tager tid.

 

Boligen

Din egen bolig skal have dit eget personlige præg. Ofte når du lige er flyttet hjemmefra, har du ikke møbler til hele din bolig. Du kan eventuelt læse mere her, hvis du har brug for møbler til dit hjem. Måske har du ønsket og samlet på ting igennem en periode, hvilket kan være til hjælp, så du ikke skal ud og anskaffe dig alt på samme tid. Det gælder for dig om at starte i det små, så start ud med at købe de ting og møbler, som du er nødsaget til at købe.