Strømlin din ansættelsesprocess

0
1121
Personer samler hænder

Ansættelsesprocessen eller rekrutteringsprocessen inkluderer at tage beslutningen om at ansætte en ny medarbejder og beslutte, hvilke færdigheder og erfaringer en medarbejder skal have for at kunne komme i betragtning til jobbet. Dette gør sig både gældende, når du søger en regulær fuldtidsmedarbejder eller blot ønsker midlertidige kandidater tilsendt via et vikarbureau.

Hvad er trinnene i rekrutteringsprocessen?

1. Beslutning om at ansætte en ny medarbejder
Målet med dette trin i ansættelsesprocessen er at afgøre, om det er økonomisk fornuftigt at besætte stillingen. Nogle gange er det dog temmelig tydeligt, at der skal ansættes en medarbejder. For eksempel når en nøglemedarbejder forlader en stilling. Inden du ansætter, kan det være en god idé at foretage en omkostnings-fordel-analyse for at afgøre, om medarbejderen vil producere nok indtægter til at dække omkostningerne ved rekruttering og ansættelse af vedkommende.

2. Oprettelse af en jobannonce
Du bliver nødt til at beskrive de opgaver, ansvarsområder, færdigheder og erfaringsniveau, som din ideelle kandidat skal have.

3. Rekruttering af kandidater
Først bør du oprette en pulje af ansøgere, hvorfra du kan trække gode kandidater ved at sætte. Hvis de traditionelle rekrutteringsmetoder ikke fungerer, skal du se på andre måder at finde medarbejdere og ændre din samlede rekrutteringsstrategi.

4. Første screening af ansøgere
Prøv at svare på hver ansøgning med en e-mail, der stiller en række af spørgsmål, der er relevante for stillingen. Spørgsmålene må ikke tage mere end cirka 20 minutter at besvare. Gennemsnitlige kandidater vil ikke svare, men det vil de seriøse – dette er dermed første sorteringsprocess.

5. Interview med kandidater
Start med et 15-minutters telefoninterview. Dette giver dig mulighed for hurtigt at bestemme, om de virkelig opfylder dine kvalifikationer, og om dine forventninger og mål stemmer overens.

6. Foretagelse af dit jobtilbud
Når du gennemgår ansættelsesprocessen, skal du sørge for at spørge ind til kandidaternes forventning om lønniveau. Når det er tid til at afgive dit jobtilbud, skal du sende en gennemarbejdet kontrakt, der forklarer alt, hvad du tilbyder, herunder ferie og eventuelle frynsegoder osv.