Hvad kan du bruge en forsvarsadvokat til?

0
1758
dommer_hammer

Hvis du skulle blive anklaget for at have begået en forbrydelse kan du have brug for en forsvarsadvokat til at føre din sag. Vi vil her i artiklen komme med nogle eksempler på hvad man kan bruge en forsvars advokat til, og nogle regler omkring advokater. 

Hvornår og hvad kan du bruge en forsvarsadvokat til? 

Hvis nogle beskylder dig for at have begået en forbrydelse, vil du lige meget hvad du har lavet eller er blevet anklaget for, have ret til at have en advokat til at føre din sag. En forsvarsadvokat, skal lige meget hvor sikker han/hun er på at du har lavet forbrydelsen, altid forsvare dig, og sørge for du ikke bliver straffet, eller får den mildeste straf som muligt.  

Eksempler på sager 

En af landets førende forsvarsadvokater er Stage, de har medvirket i TV2 programmet forsvar. Du kan læse mere om Stage advokaterne her.
De har haft en lang rækker sager, hvor de har forsvaret forskellige mennesker, som er blevet anklaget for forskellige typer kriminalitet. De har frifundet folk fra at have begået voldtægt, indbrud, medvirken til terror, og andre lignede sager. 

Andre typer advokater  

Der findes mange andre typer advokater, som ikke kun arbejder med kriminalsager. Der findes blandt andet boligadvokat. En boligadvokat arbejder med at støtte køberen i en bolighandel. Hans arbejdsopgaver består i at gennemgå alle dokumenter, lave skødeskrivning og tinglyse skødet samt med andre juridiske opgaver ved afslutning af handlen.
Derudover findes der personskade advokat, som skal sørge for at du får en erstatning hvis du skulle komme ud for en personskade, f.eks i anledningen af dit arbejde, og samtidigt finde ud af hvem der skal betale for din erstatning. 
En tredje type advokat er en kontraktadvokat, som sørger for at gennemgå kontrakter inden de laves, eller udfyldes. Denne type advokat, kan også sørge for at finde ud af hvad der skal ske hvis nogle bryder en kontrakt.