Hvad skal du være obs på når du skal male?

0
1170
maling

Der kan være mange årsager til at du skal til at male et værelse eller ligefrem hele huset, både indenfor og udenfor. Vi vil her i artiklen prøve at komme med nogle scenarier af grunde til at du skulle male, og hvad du så skal være opmærksom på. 

Fraflytning 

Hvis du bor til leje, skal du højst sandsynligt selv stå for at få malet væggene, inden du flytter derfra. Her er det vigtigt at du finder ud af hvilken glans i malingen, udlejeren forventer der bliver malet med. Glans i maling er en skala der fortæller om malingen er blank eller mat i farven. En skala der går fra 0-100, hvor 0 er helmat uden nogen form for refleksion, og 100 er helt blank, nærmest så du kan spejle dig.
Det koster mange penge i maling og masser af tid at skulle stå for at male selv, derfor kan det anbefales at få en professionel maler, til at udføre arbejdet, da du ellers kan risikere at det du selv har malet, bliver afvist og du så alligevel skal betale for en maler.  

Fordi du trænger til nye farver 

Du kan engang imellem bare få en følelse af, at der trænger til at blive skiftet farve i hjemmet. Men inden du begynder at male, med en hvilken som helst maling, skal du være klar over at der skal forskellig glans, alt efter hvor du maler henne. Maler du lofter anbefales en lav glans(mat) mellem 2-5. 
I soveværelset anbefales og en lav glans omkring 5-10
I gangen og på børneværelset er det vigtigt at der noget glans i, da det er lettere at gøre rent end en mat overflade. 
På badeværelset skal der være mellem 20-25 på væggene, og inde i brusekabinen skal der være 50, pga. fugten.