Sådan arbejder tyve

0
1366

Indbrudstyve arbejder ofte på samme måde og kigger efter de samme kendetegn. Det de typisk går efter er låse, døre og vinduer, som er nemme at bryde op. De kigger også på om der er nogen hjemme, om der er døre eller vinduer på klem og om der er tegn på luksus generelt. Dernæst ser de efter om der er synlige nabohuse, tæt bevoksning omkring boligen og hvordan flugtvejene ser ud. De fleste af punkterne er altså nogle, som man selv har mulighed for at forebygge imod.

Forebyggelse af indbrud

Du kan gøre flere ting selv for at forebygge mod indbrud. I og med at det er kendt, hvilke ting, som tyvene går efter, så kan du forsøge at lave om på dit hjem, så det ikke er et mål. Det kan betyde, at du skal lade være med at have dyre smykker, elektronik eller kontanter liggende fremme, så de kan ses. Mange tyve er også nervøse for nysgerrige naboer. Du kan derfor lave en aftale med din nabo, når du ikke skal være hjemme, så du ved, at der er nogen som holder øje med dit hjem. Derudover kan du sørge for at sikre dit hjem så godt som muligt. Her menes der især dine døre og vinduer.

En undersøgelse lavet i England og Wales peger på, at det muligt at nedbringe indbrudsforsøg med op til 20% og gennemførte indbrud med op til 50%. Måden man gør dette, er ved at indbrudssikre døre og vinduer samt sætte timer på indendørs lys og sensorer til udendørs lys. Du kan få blandt andet sikre din dør ved at få en ny og bedre lås. Dette kan du få ved at kontakte din lokale låsesmed. Hvis du bor i Vedbæk, så kan du kontakte din lokale låsesmed i Vedbæk her. Låsesmeden kører faktisk i hele Nordsjælland.