Fordele og ulemper ved at skifte til et pillefyr

0
1610
træpiller

Ejer du et hus med eget olie- eller elfyr. Så kan det være du skulle overveje at skifte det ud med et pillefyr da der kan være store besparelser at hente.  

Fordele ved at skifte  

Der er mange fordele ved at skifte til et pillefyr. Den første og nok også største grund til at skulle skifte er at der er store økonomiske fordele ved at skifte. Du kan f.eks. spare op til 60% på varmeregningen iforhold til et oliefyr, og helt op til 70% ved at skifte fra et elfyr.
Du skal heller ikke betale CO2-afgift på piller, som du ellers skal på olie.
Hvis du vælger nye fuldautomatiske pillefyre får du samme varmekomfort som et olie- eller elfyr.
Et pillefyr brænder næsten hele pillerne op, og de gasser der dannes, brændes også, så der er minimal forurening.
Et pillefyr kan indstilles til at tænde og slukke efter behov automatisk (fx om morgenen og om aftenen), så man sparer på energien, mens man ikke er hjemme. Man skal være opmærksom på at slukke for cirkulationspumpen – ellers  vil den sende vandet ud i systemet og dermed køle varmtvandsbeholderen ned. 

Ulemper ved at skifte

Du skal være klar på at skulle fylde pillefyret op ca. En gang om ugen.
Pillefyret kræver også mere vedligeholdelse end et oliefyr, da det ca skal renses en gang om ugen.
Hvis kvaliteten af træpillerne ikke er i orden og ikke er lavet af restmaterialer, kan de i realiteten udskille mere CO2 end kul. Kvaliteten kan variere en del, og nogle piller smuldre mere end andre, og smuld har mindre brænd effekt, derfor er det vigtigt at tjekke kvaliteten inden man køber dem.
Om sommeren kan et pillefyr producere mere varme end der er behov for, så det anbefales at have en supplerende varmekilde. 

Hvis man ikke vil bruge tid på installation 

Hvis man ønsker at skifte til et pillefyr og ikke gider bruge for meget tid på installation og vedligeholdelse, kan et Ready to burn pillefyr anbefales. Læs mere om det her.