Højreb, det mest undervurderede kød på en ko

0
3226
bøf

Der findes mange typer kød der stammer fra en ko. De mest kendte er tyksteg, ribeye og mørbrad. Men en af de mest undervurderede stykker kød på en ko, er højreb. Højrebet er mørt og smagfuldt og kan fås til en forholdsvis god pris i forhold til andet godt kød. 

Hvor er højreb på en ko? 

Højrebet ligger som et stort stykke midt på ryggen af koen. Til højre for tykkammen og til venstre for tyndstegen. Mørbraden ligger under tyndkammen. 
Højrebets placering i toppen og midt på ryggen af koen, gør at kødet bliver utroligt mørt og lækkert. 

Hvordan kan man lave højreb? 

Højreb er godt både til hele stege, men også til at skære ud som bøffer af entrecote eller koteletter. 
nogle laver også carpaccio ud af højreb. Carpaccio er en meget fint skåret, men rå pålæg som ofte bruges til italienske forretter.  

Hylder højreb 

Hvis du ikke kender til højrebet og kunne tænke dig at smage det, så holder Hotel Kirstine i Næstved hver fredag højrebsaften, her kan du bestille bord, og så eller spise alt den lækre højreb du kan for bare 225 kr. Pr. Person. 
Menuen lyder sålede:
Ferskrøget laksesnitte og dernæst en lækker buffet bestående af højreb trancheret af vor kok, kæmpe salatbar & 3 slags kartofler, sauce champignon a la creme og sauce bordelaise. 
Det vil sige at kokken kommer ind med et fint bord, hvor de skære kødet ud fra en kæmpe steg og servere for jer. 
Og hvis man så skulle spise og drikke sig mæt og derfor ikke orker at køre hjem igen, kan man altid tage en overnatning på dette fantastiske hotel. Læs mere om hotel Kirstine her
Så selvom du ikke kommer fra Næstved eller omegn kan du sagtens lave en tur ud af det, og få både overnatning og højreb.