Sig nej til kemi

0
1194

Vi bliver udsat for kemiske stoffer hver eneste dag. Det er i vores kosmetik, maling, legetøj, elektronik og fødevarer. Det kan være svært at finde rundt i, hvad man skal gøre og hvad man ikke skal gøre.

Drikkedunk

Et af de produkter, som kan udsætte os og vores børn for uønsket kemi er drikkedunke. Vi tænker ikke umiddelbart over, at en så almindelig ting som en drikkedunk kan frigive skadelige stoffer. Det er dog alligevel tilfældet. Derfor skal du vælge din og dine børns drikkedunke med omhu.

Drikkedunke fra Klean Kanteen er garanteret fri for skadelig kemi. Du kan derfor med god samvittighed bruge denne både til dig selv og til dine børn. Drikkedunkene findes med forskellige drikketude, så der er en til ethvert behov. Derudover er drikkedunkene bæredygtige, da de stort set ikke kan slides op. Netop derfor har Klean Kanteen også valgt at give livstidsgaranti på deres produkter. Du kan se et stort udvalg og købe Klean Kanteen drikkedunke her.

Kosmetik

Det kan være en svær balance i forhold til at skulle gå op i uønsket kemi og god make-up. Vi vil gerne have en make-up som holder hele natten og som ingen kemi indeholder. Det to ting spiller bare ikke rigtig sammen. Til gengæld har vi i EU og Danmark nogle rimelig strenge regler, når det angår kosmetik. Der er nogle helt specifikke grænseværdier for forskellige stoffer. Det betyder, at alt den kosmetik du kan købe i Danmark skal overholde både EU’s og Danmarks regler i forhold til grænseværdierne.

Som ved make-up, så er der også strenge regler for hudpleje i både EU og Danmark, som alle virksomhederne skal overholde. Hvis du gerne helt vil undgå kemi, så kan du bruge Forbrugerstyrelsens App Kemiluppen. Denne tester efter kemi, men ser ikke på grænseværdierne. Du skal derfor være opmærksom på, at et produkt godt kan blive testet til at være skadeligt trods, det overholder reglerne for grænseværdierne.