Hvad sker der til førstehjælpskursus til kørekort?

0
1604
førstehjælp

Det er et lovkrav at du skal tage et førstehjælpskursus hvis du vil tage et kørekort. Men hvorfor er det det? Og hvad sker der egentligt til sådan et kursus. Vi har forsøgt at lave et lille overblik til dig hvis du overvejer at tage et kørekort. 

Hvorfor er det et lovkrav? 

Det er et lov at tage et færdselsrelateret førstehjælpskursus når du skal tage et kørekort fordi folketinget i 2006 lavede et lovkrav om at alle første gangs kørekorterhvervende skulle tage et for at kunne få udstedt deres kørekort.  

Hvad skal sådan et kursus indebære? 

Det færdselsrelaterede førstehjælpskursus foregår over 8 timer. De fleste køreskoler plejer at holde det en lørdag og så vare det hele dagen.
Man har 4 timers basal genoplivnings træning og så har du 4 timers færdselsrelateret førstehjælp.
De første 4 timer er hvordan du laver mund til mund og generel genoplivnings metoder, man lære hvilke rytme man skal give hjertemassage i, samt hvordan en hjertestarter fungere.
Den færdselsrelaterede førstehjælp indebærer at kunne planlægge og udføre handlinger under hensyn til egen og andres sikkerhed i forbindelse med trafikulykker 

At kunne yde HLR til bevidstløs uden normal vejrtrækning (hjerte/lungeredning) suppleret med en hjertestarter 

At kunne håndtere og organisere akutte livstruende situationer ved trafikulykker, i de første kritiske minutter til professionel når frem 

Kroppens anatomi og livsvigtige organer 

Der undervises bl.a. i: 

HLR (hjerte/lungeredning), suppleret med en hjertestarter 

Forebyggelse med materialet fra ”Rådet for Sikker Trafik” og Dansk Førstehjælpsråd 

Håndtering af trafikulykker herunder hyppigst forekomne skader i ved trafikulykker – ud fra de 4 hovedpunkter 

Praktiske øvelser hvor deltagerne afprøver deres færdigheder 

Hvis man klare kurset får man udstedt et papir man kan vedlægge sin kørekortsansøgning.  

Hvem står for førstehjælpskurserne? 

Det er forskelligt hvem der står kurserne. Nogle køreskoler hyre folk til at komme og undervise på selve køreskolen, andre køreskoler hyre selskaber, så eleverne skal ud til selskabet som underviser.
I Københavns området, er en af de største leverandører af førstehjælpskurser foerstehjaelptilkoerekort.dk, de tilbyder kurser i Amager, Frederiksberg, Gentofte og Farum. Se mere om dem her