Skal unge have lov til at tage kørekort som 16-årige?

0
2009
En ung bilist

I et stykke tid nu har det være lovligt for unge at tage deres kørekort som 17-årige. De 17-årige skal dog have en erfaren bilist som er i stand til at køre bil med sig, indtil den unge fylder 18 år. Denne lovændring har allerede vist sig at være enormt positiv. Ulykker blandt unge bilister er faldet markant, og de unge bliver meget hurtigere modne bilister. Dette skyldes i høj grad den erfarne bilist som sidder ved siden af som er med til at skabe en tryghed for den unge bilist. For selvom mange nye 18-årige hvert år bliver sendt alene ud i trafikken, er mange af dem ikke helt klar. Så hvorfor ikke sænke grænsen yderligere og få endnu mere erfarne bilister på vejene? Find din køreskole i Århus her.

Gode erfaringer fra andre lande

Det er ikke kun i Danmark, hvor der eksperimenteres med yngre bilister. I England har det længe været lovligt for 17-årige at tage kørekort og i visse stater i USA, er det faktisk lovligt for unge helt ned til 14-årsalderen at tage kørekort. Det er erfaringer fra sådanne lande som har let tankerne hen på at sænke grænsen yderligere.

Det fungerer med 17 – årige

Som nævnt herover så fungerer det ret godt med 17-årige bilister, så det er svært at se, hvorfor det ikke også skulle give gode oplevelser med 16-årige. Men man skal selvfølgelig også sætte en grænse, da det ikke kun er erfaring men også modenhed som tæller.

Trafikundervisninger i skolen?

Hvis grænsen skulle sænkes yderligere, kunne det måske være en god idé med trafikundervisning i skolen. Et fag som kan forberede unge mennesker på trafikreglerne, så de hurtigere bliver klar, når de skal til at tage kørekort. Dette er et stort tiltag, men det vil med stor sandsynlighed kunne gøre trafikken en del mere sikker.